Συντήρηση

Μερικές συμβουλές για την φροντίδα των ρολογιών σας:

1. Κρατάτε το ρολόι σας καθαρό με ένα μαλακό και στεγνό ύφασμα.

2. Αποφύγετε την επαφή του ρολογιού σας με αρώματα, αλκοόλ ή χημικές ουσίες καθώς αυτά μπορεί να βλάψουν τα κουμπώματα, την κάσα, το λουράκι ή το μπρασελέ.

3. Επιβεβαιωθείτε ότι η κορώνα είναι καλά κλεισμένη. Αυτό εμποδίζει τη διείσδυση του νερού ή της σκόνης στο εσωτερικό του ρολογιού.

4. Αποφύγετε τις γρατζουνιές, καθώς αυτές τελικά βλάπτουν την κάσα και το μπρασελέ.

5. Αποφύγετε τα χτυπήματα του ρολογιού σας. Σε κάθε περίπτωση σοβαρού χτυπήματος, απευθυνθείτε άμεσα σε ένα εξουσιοδοτημένο αντιπρόσωπο για τον έλεγχό του.

6. Αφαιρέστε το ρολόι σας, όταν πρόκειται να κάνετε βαριά χειρονακτική εργασία.

7. Εάν το ρολόι σας έχει δερμάτινο λουράκι, αποφεύγετε να το φοράτε πολύ σφιχτά ή να έρχεται σε επαφή με το νερό, εκτός αν είναι αδιάβροχο.

8. Για την καλύτερη προστασία του αδιάβροχου ρολογιού σας, ξεπλένετέ το με καθαρό νερό μετά από κάθε επαφή με το θαλασσινό νερό.

9. Αποφύγετε την έκθεση του ρολογιού σας σε απότομες εναλλαγές της θερμοκρασίας. Ειδικότερα, τα ρολόγια δεν πρέπει να εκτίθενται σε θερμοκρασίες χαμηλότερες των 50° βαθμών Κελσίου και υψηλότερες των βαθμών Κελσίου.

10. Φυλάξτε το ρολόι σας σε δροσερό και ξηρό μέρος όταν δεν το φοράτε.

11. Κουρδίστε τα μηχανικά ρολόγια (αναλογικά και αυτόματα) σύμφωνα με τη φορά των δεικτών του ρολογιού, κατά προτίμηση την ίδια ώρα κάθε μέρα. Αφαιρέστε το από τον καρπό σας, έτσι ώστε να μην ασκείται υπερβολική πίεση στον άξονα του κουρδίσματος.

12. Τα αδιάβροχα ρολόγια που χρησιμοποιούνται για καταδύσεις (>20ΑΤΜ) θα πρέπει να ελέγχονται για την αδιαβροχοποίησή τους κάθε έξι (6) μήνες.

13. Είναι σημαντικό να καθαρίζετε την κάσα και το μπρασελέ του αδιάβροχου ρολογιού σας (>5ΑΤΜ) συχνά με ένα ήπιο καθαριστικό, χλιαρό νερό και μια παλιά οδοντόβουρτσα, έτσι ώστε να εξασφαλίζετε όχι μόνο την προσωπική υγιεινή αλλά και την ευκολότερη συντήρηση του ρολογιού.

Μερικές συμβουλές για την συντήρηση των ρολογιών σας:

1. Για να εξασφαλίσετε την αξιόπιστη απόδοση του ρολογιού σας, αυτό θα πρέπει να συντηρείται τουλάχιστον κάθε τρία (3) χρόνια.

2. Οι μπαταρίες θα πρέπει να χρησιμοποιούνται μέχρι δύο (2) χρόνια. Εάν το ρολόι σας χρειάζεται καινούρια μπαταρία, προβείτε στην άμεση αντικατάστασή της, καθώς οι άδειες μπαταρίες μπορεί να βλάψουν τα κινούμενα μέρη του μηχανισμού.

3. Σε ένα αδιάβροχο μοντέλο θα πρέπει να ελέγχονται τουλάχιστον δύο (2) φορές το χρόνο τα μέρη που εξασφαλίζουν την αδιαβροχοποίηση του. Όταν το ρολόι χρησιμοποιείται ακόμα και κατά τη διάρκεια του ντους, ο έλεγχος θα πρέπει να γίνεται ετησίως.Supermoda © 2015